برپایی هرساله نمایشگاه کتاب را بهانه کنم و یکی از کتاب های پرفروش دنیا به نام منشاً گونهها یا منشا انواع (on the origin of species) را معرفی میکنم.
داروین در سال ۱۸۰۹ در انگلستان متولد شد. حاصلِ ۷۳ سال زندگی پر بار او انقلابی عظیم نه تنها در دانشِ تکامل بلکه در کلیه ی بینش های بشری است. طوفانی که با انتشار کتاب “منشأ گونه ها “(on the origin of species) بر انگیخت هنوز پس از سالیانِ دراز فروکش نکرده است. خودِ او به عظمتِ کارش آگاهی داشت به همین در سپتامبر ۱۸۷۱ خطاب به دوست و همرزمش چنین نوشت.”هاکسلی عزیزم نبرد بسیار طولانی است حتی پس از مرگِ من و تو نیز سالیان دراز ادامه خواهد یافت”. داروین در این کتاب نظرات جدیدی درباره ی تکامل، پیدایش و انقراضِ انواع موجودات بیان کرد که در زمان خود جنجالهای فراونی را به وجود آورد.
او برای اولین بار تئوری خود را در ژوئیه سال ۱۸۵۸ علنی کرد و یک سال بعد کتاب “منشأ گونهها” در لندن منتشر شد. ۱۲۰۰ نسخه چاپ اول در همان روز نخست انتشار به فروش رفت! در پی انتشار این اثر. کشیشان مسیحی واکنش شدیدی نسبت به آن نشان دادند و آن را ضدانجیل خواندند زیرا آنها معتقد بودند که طبق کتاب مقدس، گونههای گیاهان و جانوران ثابت و تغییرناپذیرند.
این کتاب در دوازده فصل گردآوری شدهاست.
چهار فصل ابتدایی درباره اساس تئوری داروین است. جهار فصل بعدی به بررسی انتقاداتی میپردازد که داروین پیشبینی کرده ممکن است به تئوریاش وارد شود. سه فصل بعدی مربوط به شواهد زمینشناسی و پراکندگی گیاهان و جانوران و ردهبندی و شکلشناسی آنهاست.
و در فصل آخر تمام آنچه در کتاب آمده به صورت خلاصه بازگو شدهاست.
اصول تکاملی داروین:
- اصل علیت: در دنیای جانداران هیچ چیز بدون علت نیست.
- اصل حرکت: دنیای جانداران پیوسته در حال دگرگونی است.
- اصل تبدیل تغییرات: تراکم کمی تغییرات می شود تغییرات کیفی.
- اصل بقای ماده و انرژی: ماده جانداران بخشی از ماده عالم
- اصل اضداد: هر چیزی از دنیای جانداران ضدی دارد که به آن هویت می بخشد. تضاد علت حرکت و موجد تضادهای جدید است.
- اصل ترکیب: اضداد دنیای جانداران نهایتا ادغام شده و ترکیب جدیدی درست می شود که خود ضدی دارد.
- اصل نفی در نفی: هر سیستم ارگانیک (فرد و..) یک واقعیت عینی است که در طول زمان در کشاکش منتفی خواهد شد و جایش را عینیت تازه ای می گیرد.. حاصل نفی در نفی سیر تکامل است…
داروین در این کتاب مطرح میکند که بررسی “انتخاب مصنوعی” بهترین مویدِ اصلِ “انتخابِ طبیعی” است. به صورتی که پرورشدهندگانِ نباتات و حیوانات گونهای را که حائزِ صفتی مورد نظر است را از بین دیگر گونهها انتخاب میکنند و آنها را جداگانه نسل به نسل وادار به جفتگیری میکنند و سرانجام انواع متفاوتی از نوع قبلی را به وجود میآید. به عنوان مثال انواع سگها (خانگی، شکاری، گله و…) که این همه از هم متفاوت هستند همگی از گرگ نتیجه شدهاند. داروین اینگونه استدلال میکند که در طبیعت جای پرورشدهنده به تنازع بقا داده شدهاست. از میان همه ی انواع موجودات زنده عده ی زیادی محکوم به نابودی هستند و تنها بخشی از آنها که برای بقا سزاوارترند باقی میمانند.
منبع:
Charles Darwin, 1859. On the Origin of Species. John Murray
روزنامه شرق تاریخ: اردیبهشت ۱۳۹۱
سلام,من دانشجوی ترم ۲کارشناسی مهندسی علوم دامی دانشگاه فردوسي ام ، من چند مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی خوب میخواستم پیدا کنم و خودم دوباره ترجمه کنم تا زبان تخصصيم رو تقویت کنم اما نمیتونم پیدا کنم ممنون میشم بهم بگید چطور میتونم پیدا کنم یا برام ایمیل کنید ?ممنون
(در مورد ژنتیک و اصلاح نژاد دام___ژنتیک مولکولی)
سلام
مقاله انگلیسی که ترجمه فارسی آن موجود باشد در دسترس ندارم. اما “کتاب راهنمای جامع زبان تخصصی برای دانشجویان علوم دامی و دامپزشکی” میتونه در این زمینه کمکتون کنه.